English|فارسي  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: يکشنبه ٢٥ آذر ١٣٩٧
-->


 



  چاپ        ارسال به دوست

قارچ های سمی از روی ظاهر شناخته نمی شوند

قارچ گیاهی است خوراکی که بعضی از انواع آن سمی هستند و مصرف چند لقمه از آن، کلیه، کبد یا حتی مغز را از کار می اندازد.

به گزارش " روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان غربی ": از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است.

میتوان نشانه های مسمومیت با قارچ سمی را از نوع زودرس و دیررس عنوان کرد که در موارد زودرس این بیماری، بیمار دچار تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق می شود و گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری می شود.

نشانه های دیررس این نوع مسمومیت شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

بهتر است معده فردی که دارای مسمومیت با قارچ است تخلیه شود تا بدن بیشتر آسیب نبیند

به افرادی که به مسمومیت با قارچ مشکوک هستند، توصیه می شود، بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل کنید.

با تاکید بر اینکه در موارد مسمومیت با قارچ نباید جلوی تخلیه معده را گرفت، در بعضی از مواقع باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود.

روند درمانی، افراد مسموم با قارچ، ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقی مانده به بیمار مواد مسهل یا موادی که باعث ایجاد تهوع می شود داده شود یا برای درمان آن ها از موادی استفاده شود که با خوراندن آن به فرد به سموم موجود در روده متصل شود و در دفع مواد سمی کمک کند.

در طول زمان بستری بودن در بیمارستان با توجه به عوارض شدید مسمومیت با قارچ ها مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه از بیمار مراقبت می شود.

سم قارچ پادزهر ندارد!

برای جلوگیری از مسموم شدن با قارچ ها توصیه می شود از چیدن، خریدن و مصرف قارچ هایی که در طبیعت روییده پرهیز کنید، بهتر است از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده شود.

با اشاره به اینکه سم قارچ پادزهر ندارد و تنها راه حل جلوگیری از مسمومیت و نخوردن قارچ های موجود در طبیعت است. پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی، سمی بودن آن ها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، مصرف نکردن قارچ های خودرو موجود در طبیعت است.

ضمنا قارچ هایی که در کارخانه ها رشد می کنند را باید تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف کرد؛ چون این محصولات دارای حشرات و باکتری هایی هستند، قبل از مصرف باید به خوبی آن را شست.

افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ در ارومیه می توانند به بیمارستان طالقانی، واقع در خیابان کاشانی روبه روی مجموعه ورزشی تختی و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند.


٠٨:٤٢ - چهارشنبه ٢٦ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ١٩٠٦١    /    تعداد نمایش : ٣٢٠



خروج