English|فارسي  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: يکشنبه ٢٦ خرداد ١٣٩٨
-->


 



  چاپ        ارسال به دوست

افزایش 540 درصدی مسمومیت با قارچ در استان نسبت به زمان مشابه سال قبل

این مطلب را رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان عنوان نمود.

دکتر بهرامی در گفتگو با پایگاه خبری اطلاع رسانی وب دای آذربایجان غربی گفت: آماری که از مسمومیت با قارچ از تاریخ 1 فروردین تا 14 اردیبهشت ماه 1398  در دست داریم در مقایسه با زمان مشابه در سال قبل نشانگر افزایش 540 درصدی این مسمومیت می باشد وی افزود: سال قبل در زمان مشابه تعداد مسمومین با قارچ 5 نفر بود که متاسفانه امسال این تعداد به 32 نفر رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به چند نکته در خصوص پیشگیری مسمومیت با قارچ های سمی  ابراز امیدواری کرد که با اطلاع رسانی شایسه و آگاه سازی مردم بتوان آمار این مسمومیت را در استان به حداقل ممکن برسانیم .

در پایان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان از هموطنان خواست که با توجه به فصل بهار و بارندگیهای اخیر و رشد انواع قارچها در طبیعت و بنا به دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت از سازمان اورژانس کشور هشدارهای زیر را جدی بگیرند.

1. از مصرف قارچ هاي خود رو در طبیعت، بویژه قارچهایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و يا قارچ هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي كه به صورت فله اي با منشا نامشخص عرضه مي شوند، خودداري كنيد. تنها قارچ هايي را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشكي مي باشند، مصرف نماييد.

2. شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امكان پذير است. بنابراين به توصيه هاي برخي از افراد در تشخيص انواع سمي از  انواع خوراكي قارچ به هیچوجه توجه نكنيد.

3. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي  نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ  براي انسان نیست.

4. برخي از روش ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رويش قارچ، معيار  علمي متقن و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.

5. هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زياد  مصرف نكنيد.

6. برخي از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن و یا بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نیست.

7. در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (۱۲-۴ ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هر چه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت ها  منتقل كنيد. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان در سال های گذشته نیز همین مسئله بوده است.

8. انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي  مسموميت ها، امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه  مصرف خوراكي قارچ ، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.

9. در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي و ارایه به كادر پزشكي، به همراه داشته باشيد.

 


١٤:٣٨ - دوشنبه ١٦ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٢٤٣١٩    /    تعداد نمایش : ١٥٥



خروج